Proton præsenterer Mustang kørere og farver

Proton Competition har offentliggjort deres seks kørere, samt farverne på deres to nye Ford Mustang GT3 racere i FIA World Endurance Championship 2024.

Fem ud af de seks kørere er allerede velkendte ansigter hos det tyske hold, men alle har tråde tilbage til Porsche.

I bil #77 skal Ryan Hardwick, Zacherie Robichon, og Ben Barker køre.

Hardwick og Robichon vandt ELMS GTE titlen i 2023 med Proton i en Porsche, og opnåede IMSA succes sammen inden da. Hardwick har været en af de bedste Bronzekørere i de seneste sæsoner, mens Robichon er heldig at beholde Sølvstatus, som en af de hurtigste, selvom han har vundet flere titler i både USA og Europa.

Barker har også Porsche erfaring, men det var hos GR Racing. Nu er den meget høje brite blevet en Ford fabrikskører, og skal derfor hjælpe den amerikansk/canadiske duo til succes på den helt store VM scene.

Graphics: Team Proton Competition

Udover de 16 andre konkurrenter fra andre hold, får de også intern konkurrence fra holdkammeraterne i bil #88, som skal køres af Giorgio Roda, Mikkel Overgaard Pedersen, og Dennis Olsen.

Roda er tilbage i en GT bil, efter at have kørt LMP2 gennem 2023, og GTE for holdet i tidligere sæsoner. Italieneren skal også køre LMP2 i ELMS i år, men hans Bronze status gør ham utrolig værdigful ombord en GT3 bil.

Hertil kommer danske Mikkel O., som var en af de hurtigste Sølvkørere i FIA WEC i 2023. Det bliver danskeren 3. sæson i VM serien. Han har ligeledes en masse erfaring med GT3 biler, hvor han både har kørt Porsche samt Honda med danske GMB Motorsport i Michelin Le Mans Cup.

Sidste mand i den trio er norske Olsen. Han var Porsche fabrikskører i mange sæsoner, men har nu taget skiftet til Ford på fuld tid. Den unge nordmand havde sikkert håbet på at blive en del af deres LMDh program, men blev i stedet henvist til GT bilerne. Det her er endnu et GT3 program – men han kan bevise at han kan køre andet end bare Porsche racere – og så har Proton jo altså både et LMDh og LMP2 program internt i teamet.

FIA World Endurance Championship 2024 starter den 2. marts på Lusail International Circuit i Qatar, med testkørsler i weekenden inden, og i dagene optil.

Relaterede nyheder